Alle børn og unge oplever vanskeligheder igennem deres opvækst. Psykoterapi kan hjælpe jer og jeres barn/unge igennem dette på en måde der ikke bare afhjælper det aktuelle besvær, men også styrker jeres evne til at at håndtere de besvære livet fremover vil byde jer.
Når mistrivsel forhindrer børn og unge i at udleve deres interesser, kompetencer og drømme, og der i stedet lukkes ned for livet, inden det for alvor rigtig har taget fat, så skaber det altid en oplevelse af af smerte og uretfærdighed.
Men børn og unge rammes desværre også af livets lidelse og kriser.
Og der er hjælp at hente.
Psykoterapi er en meget nænsom og varig måde at blive hjulpet på. En måde, der ikke bare hjælper dit barn/unge i det aktuelle besvær, men som også kan trække positive spor ind i resten af livet ved at give dit barn en ny oplevelse af, at det kan betale sig at søge hjælp samt nye redskaber til at takle livets svære udfordringer.
Vi har prøvet alt!
Som forældre opleves det både smerteligt og frustrerende, når ens barn mistrives, og man ikke selv kan finde frem til det, der hjælper, til trods for ofte, mange, mange forsøg.
Det, at række ud efter hjælp, når man ikke selv kan komme videre, eller ikke oplever sig hjulpet af det offentlige system, er om muligt den største hjælp, man kan give sit barn/unge.
Psykoterapi er et af de steder, der kan rækkes ud efter, hvis I har et barn, der ikke trives.
Hvordan ser et samtaleforløb ud
Alle samtale-forløb med børn/unge under 18 år indledes med en samtale alene med jer forældre.
Nogle gange følges denne op af en fælles familie-samtale inden opstart af det individuelle forløb.
Ligesom der nogle gange viser sig behov for yderligere familie-samtaler undervejs i forløbet.
I terapien er mit første fokus at skabe et trygt rum og en tillid til mig, der gør dem i stand til at turde tale om deres besvær, tanker og følelser.
For nogle vækkes tilliden og trygheden med det samme, mens andre har brug for at gå mere langsomt frem og se mig lidt an.
Begge dele er helt almindelige og helt okay.
Mange børn og unge har en overbevisning, om at den måde, de tænker og føler på, er helt forkert.
De holder sig derfor tilbage fra at fortælle om, hvordan de har det og reagerer i stedet i følelsernes vold.
Derfor vil jeg i samtalen møde barnet med anerkendelse og forståelse og på forskellig vis lære barnet at sætte ord på deres svære tanker og følelser i stedet for at handle på dem.
Når et barn mærker at blive bedre til dette, giver det ikke alene gevinst i deres hverdag og samvær med andre, det øger også motivationen til at fortsætte den udvikling, der bærer dem derhen, hvor de har det godt igen.
En samtale med udgangspunkt i dit bar
Når jeg har samtaler med børn, tager jeg altid højde for barnets kognitive og følelsesmæssige formåen og tilrettelægger terapien og mit valg af metoder efter dette.
Nogle børn vil gerne have deres forældre med ind.
Andre elsker at have et rum for dem selv, hvor der ikke skal tages hensyn til nogen anden.
Uanset, hvad jeres barn ønsker, så har jeg gode oplevelser med begge dele.
I er med hele vejen
Jeg tror på, at alle forældre ønsker deres børn det bedste og netop derfor også lider med barnet, når de oplever mistrivsel i dem. Derfor ser jeg det som helt afgørende, at I som forældre hjælpes i det, I bliver ramt i, når jeres barn ikke har det godt.
Som forældre er I de mest betydningsfulde mennesker i barnets/den unges liv og udvikling.
Jeres støtte og måden, hvorpå I selv håndtere det svære, I står i, er utrolig vigtig for dem.
Nøjagtig lige så vigtig, som barnet og dennes trivsel er for jer.
Derfor er I altid velkommen til at kontakte mig undervejs i et forløb og bede om støtte i de oplevelser og besvær, I selv kommer i, når jeres barn/unge mistrives.
Jeg har tavshedspligtigt i samtalerne med jeres barn/unge, men der er ingen tavshedspligt jer imellem.
Børn oplever sig betydningsfulde, når forældrene tør spørge ind til deres besvær.
Derfor gavner det kun jeres barn, at I viser interesse, deltager i det, I kan hjælpe med, og tør vise vejen ind i at tale om det, der kan føles så utroligt svært at tale om.
Der kan være mange grunde til at søge hjælp til ens barn/unge.
Uanset hvilken, så vil jeg garantere en tryghedsskabende og anerkendende samtale, der er tilrettelagt til dit unikke barn.
- spiseforstyrrelse
- selvskade
- Adhd
- angst
- langvarig ked-af-det-hed
- sorg
- skoleværing
- ensomhed
- mobning
- sorg
- sygdom
- familie-problemer
- traume
- skilsmisse
Terapi med børn kræver tillid. Den første session vil altid være sammen med mor og/eller far eller den primære omsorgsperson.
Terapi med unge
Alt for mange unge oplever symptomer som stress, angst og ensomhed.
Både individuel og gruppe-terapi kan hjælpe disse unge til et ungdomsliv, i trivsel og en fremtid med stærkere redskaber til at håndtere livets vanskeligheder.
I mit arbejde med unge, uanset om det er individuelt eller i gruppe, oplever jeg en kæmpe glæde ved at se den unge udvikle sig og mærke glæden og motivationen ved at opdage alt det, de selv kan gøre for at få det bedre og leve det ungdomsliv, de ønsker og higer efter.